Mittmedias sändning av Europa League slog alla rekord

Över 45 000 startade strömmar – och rekordmånga nya Plus-kunder. – En historisk dag för vårt företag, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia.

Mittmedia storsatsar på livesänd sport och det har varit en av nycklarna till succén med över 50 000 Pluskunder. I går sände företaget Europa League-matchen mellan Fola Esch från Luxemburg och Östersunds FK, den största matchen som Mittmedia någonsin har visat. Det blev succé.

Matchen slog alla tänkbara rekord för Mittmedia:

Över 45 000 startade strömmar – högsta siffran för en enskild livesändning i företagets historia. En smått sensationell siffra, eftersom det handlar om Plus-tv.

Över 1 500 nya Plusköp på en dag – högsta siffran i företagets historia.

– Vi visar våra användare att vi kan leverera på absolut högsta nivå. Vi hade hoppats på fina siffror förstås, men det här är ändå över förväntan, säger Mattias Wallström.

Dessutom var det en lyckad annonsaffär och en lyckad PPV-affär (matchen gick även att köpa för 99 kronor).

Matchen var en högklassig produktion med tre kameror, repriser, grafiker och initierade kommentatorer (MittMedia Sports egna reportrar Andreas Olsen och Adam Johansson).

– Vi rustade extra för att ha kapacitet för att klara det förväntade höga trycket på matchen och tack vare ett bra samarbete med våra partners Solidtango och Adeprimo klarade vi det, säger Mattias Wallström.

– Sedan när det gäller livesänd sport via stream så finns det alltid tyvärr ett litet antal användare som inte får det att funka tillfredställande. Men det antalet var lägre denna gång än vid tidigare livesändningar, och det handlar om en ytterst liten andel. Vi har också fått väldigt mycket beröm från många användare för sändningen.

Sändningen från Luxemburg producerades av ett internationellt bolag, via Mittmedias internationellt prisade live-tv-nav.

– Med folk på plats under matchen och på distans i kontrollrum visar vi än en gång att vi kan leverera live-tv i riktigt hög klass - lokal-tv på ett helt nytt sätt! Vi har haft fina livesiffror på matcher förut också, men det här krossar alla våra tidigare rekord med råge, säger Evelina Davidsson, tv-chef på Mittmedia.

Vid frågor:

Mattias Wallström, 070-2527165