Mittmedia om INMA-vinsten: ”Vi har världens bästa lokala live-tv”

Evelina Davidsson, TV-chef Mittmedia

Under natten mellan tisdag och onsdag fick Mittmedias live-tv-nav ta emot priset för “Best Use of New Technology to Generate Revenue and Engage” på INMA Global Media Awards i New York.

− Det här är ett stort och viktigt kvitto på att vi just nu har världens bästa lokala live-tv och att våra kollegor i live-tv-navet är en serviceinstans utöver det vanliga. Dessutom har förstås alla vår duktiga och modiga reportrar som sänder live från Mittmedia-land en stor del i detta pris. Tillsammans ger vi publiken relevant bevakning där det händer, när det händer, säger Evelina Davidsson, tv-chef i Mittmedia.

Övriga tävlande i Mittmedias kategori var Advertiser Newspapers från Australien (med ett digitalt tidningsställ) och Albuquerque Journal från USA (med en interaktiv lösning för eftertext-annonser).

Snabb och digital nyhetsförmedling – även för den lilla redaktionen

Live-tv-navet finns, med flera studios och kontrollrum, i Sundsvall och Falun. De servar dagligen titlar från hela Mittmedia (28 dagstidningar och 20 sajter, appar mm) med live-tv.

Tävlingsbidraget visar hur live-tv-navet gör det möjligt för den lilla redaktionen och lokalreportern att möta publiken i deras nya vanor med krav på snabb och digital nyhetsförmedling. Dessutom har live-tv-navet gjort det möjligt för Mittmedias redaktioner att rapportera om nyhetshändelser på ett sätt som tidigare enbart stora tv-aktörer kunde. Antalet livesändningar via Mittmedias live-tv-nav ökar ständigt och just nu ligger snittet på drygt 50 i veckan. Sedan navet infördes är kvalitén på sändningarna högre, innehållet har blivit bättre och antalet livesändningar som av någon anledning misslyckas är idag färre än en procent.

– Genom vårt live-tv nav är Mittmedia minst lika snabba på live-tv som de större nationella aktörerna, men med den viktiga skillnaden att vi faktiskt är på plats och sänder live där det händer. Vi är agendasättande i vårt sätt att arbeta med live-tv och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för hur morgondagens livesändningar från Mittmedias redaktioner kan se ut, säger Evelina Davidsson.

För mer information, kontakta: Evelina Davidsson, TV-chef Mittmedia Tel: 072-726 05 70