Frågor och svar digital marknadsföring

Varför ska jag annonsera digitalt och inte i print?

Att kombinera flera media ger bäst effekt för att nå ut brett med sitt budskap. Vilka kombinationer du väljer för din marknadsföring beror på vilken målgrupp du har störst behov av att nå.

Hur många dagar syns min annons?

I digital annonsering köper du visningar av din banner. Antal visningar och dagar varierar beroende på vilken effekt du förväntar dig.

Hur mycket kostar det?

Du debiteras mellan 12.5 öre till 80 öre per visning, beroende på bannerstorlek och placering på sajten.

Varför behöver jag digital marknadsföring, jag har ju en hemsida?

En digital annons ett perfekt hjälpmedel för att driva trafik till din hemsida, om det är trafik du är ute efter. Ju mer trafik du genererar till din hemsida, desto attraktivare blir din verksamhet i sökmotorer som till exempel Google. Alla de här delarna behövs för att få en fungerande marknadsföringsmix.

Hur många når jag med min annons?

All digital marknadsföring är mätbar och du får alltid ett kvitto på hur många unika personer du har nått med din kampanj. Ju fler dagar och exponeringar du köper, desto fler når du. Beroende på vilken målgrupp du vill nå så skräddarsyr vi ett kampanjupplägg för just dig.

Jag har ingen hemsida, kan jag annonsera ändå?

Självklart! Det går bra att länka till en Facebooksida, en PDF eller en printannons. Vi kan även lägga in allt budskap i din banner, så att budskapet framgår. ”I dag REA-start kl. 12.00” alternativt ”Hela helgen, gå 2 betala för 1”. Det går dessutom att ha olika länkar i din webbanner om du vill ha flera budskap.

Hur vet jag att människor ser min kampanj?

På alla MittMedias sajter räknas visningen först när din banner visats för användaren. Det gör att din annons kan ligga var som helst på sajten och att du får alla de visningar som du har betalat för.

Vilka är det som läser tidningen på webben?

Alla! Dock är den största målgruppen människor mellan 25-50 år (där cirka 80 procent läser nyheterna på våra sajter varje vecka). De som läser tidningen på nätet är i genomsnitt 42 år, men vi ökar snabbt i alla åldersgrupper. Via våra sajter har vi varje vecka kontakt med upp till 500 000 användare.

Var på sajten hamnar jag med min banner?

Det vanliga är att du som kund väljer att synas på hela sajten i ett av de bannerformat som vi kan erbjuda (se vår prislista). Om du är intresserad av att synas i ett speciellt sammanhang, till exempel på sportsidorna, så kan vi välja ut en artikelmiljö som passar för din kampanj.

Får jag samma effekt som jag får av min tidningsannonsering?

Eftersom mediekonsumtionen förändras över tid i samband med teknikens framsteg så får man bäst effekt av att kombinera flera olika media.

Vad behöver jag som kund göra för att kunna marknadsföra min verksamhet digitalt i era kanaler?

På MittMedia hjälper vi dig gärna med utformningen av din kampanj. Surfa gärna in på vår inspirationssajt för att se hur vi kan jobba med rörlig bild på olika sätt.

Kan man annonsera digitalt utan att köpa en reklambanner?

I dag kan vi på MittMedia erbjuda ett flertal olika digitala lösningar. Besök vår kontaktsida för att komma i kontakt med någon av våra digitala specialister.